Szlovák Paradicsom – A termeszét függőleges királysága

posted in: Természet | 0

Egyenesen az impozáns Tátrával szemben fekszik a nemzeti park, amelyikben nincsenek lélegzet elállító sziklacsúcsok vagy szédítő magasságok. De ez csak a látszat. Ennek a parknak a szépsége éppen a titokzatos erdőkben, mély szorosokban, a számtalan patakban és vízesésben rejlik.

Kétségtelenül lenyűgöző színháza a természetnek, melynek a megismeréséhez bizonyos adag bátorságra és jó fizikumra van szükség. A patakok megduzzadt vize fölé nyúló kövek átugrálása, egyensúlyozás a szorosok fölött magasban nyújtózkodó létrákon vagy a láncok erős markolása a szédítő mélységbe pillantva nem mindenkinek a kedvenc szórakozása.

De ez ne rettentse vissza Önöket. Minden kalandvágyó lélek, aki belép valamelyik kapuján és felfedezi szépségeit, gazdag jutalomban részesül. 

Megnyitjuk az első nemzeti parkot a Szlovákia nemzeti parkjai sorozatból, amelyet majd a többiek bemutatása követ….

Isten hozta tehát Önöket a Szlovák Paradicsomban ! Üdvözöljük Önöket abban a nemzeti parkban, melynek nincs versenytársa nemcsak Szlovákiában, hanem egészen biztosan Európában sem. Kellemes időtöltést !..

(kattintson a fényképekre információkért, nagyobb méretért )


SZLOVÁK PARADICSOM TÖMÖREN


VADON ROMANTIKA LÁNCOK LÉTRÁK MÉLYSÉGEK SÖTÉT SZOROSOK TERMÉSZET KALAND FÜGGŐLEGES PILLANTÁSOK SZIRTEK BARLANGOK TÚRÁK


 

FEDEZZE FEL A LÉLEGZETELÁLLÍTÓ SZÉPSÉGET 

Szorosok, több tucatnyi vízesés, titokzatos mély erdők, kristálytiszta tavak, a létrákon és láncokon át kanyargó rejtélyes ösvények világa, mindezek  Önökre várnak a Szlovák Paradicsomban. De ez még nem minden. A korán kelők megmászhatják a csodálatos Tomášovský výhľad kilátót s élvezhetik a felkelő nap színeibe öltöztetett  Tátra vagy a Holló szikláról (Havrania skala) a sűrű erdők tengerének a látványát.

KUTASSA A TERMÉSZET ÚJ DIMENZIÓJÁT

Függőleges szépségek, ez az a kifejezés, ami legjobban jellemzi ezt a nemzeti parkot. Bármerre indulnak, mindig szűk térből fognak felfelé nézni. A szoros következő, magasabb szintjére. Mindegyikhez számos létra, járófelület és lánc vezet, melyek használatával a következő dimenzióba emelkednek, mindig újabb természeti szépségekben gazdag függőleges felületet felfedezve, legyenek ezek vízesések, tavacskák, meredek sziklafalak vagy a rajtuk kapaszkodó növények.. Egyszerűn, a túra folyamán a szorosokban Önök fölött mindig a kék ég, Önök alatt és körül pedig a rejtélyes természet lesz.

ÉLJEN MEG EGY KALANDOT

A szurdok meredek sziklafalainak legyőzése, átkelés a vad folyókon és patakokon messziről sem csak az egyedüli kaland lehetőség a Szlovák Paradicsomban. Éppen ellenkezőleg, a kaland sokféle formája vár Önökre mindenhol, amerre elindulnak. Lehet ez kenu túra a Hernád(Hornád) folyón, hegyi kerékpározás az erdei utakon, meredek sziklafalak megmászása, a Szlovák Paradicsom mindig szuper szabadtéri lehetőségeket kínál. És azoknak, akik nem félnek a még nagyobb kihívásoktól, a téli Szlovák Paradicsom jéggé vált vízesései mászóvas, jégcsákány és kötelek használatát megkívánó kalandra hívják.

FEDEZZE FEL AZ UNESCO EMLÉKHELYEIT

Esik az eső, rossz az időjárás ? Nem számít. Még mindig itt van a közeli csodálatos Dobsinai Jégbarlang (Dobšinská Ľadová Jaskyňa )( a világ első villany világítással felszerelt barlangja), amelyik a Szlovák Paradicsom szívében található. És ha ez nem lenne elég egy esős nap kellemes eltöltéséhez, meglátogathatják Lőcsét (Levoča) a reneszánsz gyöngyszemét, vagy a világ egyik legnagyobb várát, a Szepesi várat (Spišský hrad). Mindkettő egy kőhajintásnyi távolságra van.


TÉRKÉP (navigáláshoz kattintson)
[mapsmarker layer=”2″]
Expedition Slovakia 2016

Comments

comments